woensdag 7 oktober 2015

Buy nothing new


Het is oktober. En precies op 1 oktober dit jaar las ik voor het eerst over het initiatief Buy nothing new maand

Het idee hierachter is om opnieuw te ontdekken wat je allemaal hebt, wat je eventueel kunt lenen en/of ruilen en hoe je je geld anders uit kunt geven. Door het bijvoorbeeld tweedehands te kopen. 
Een idee dat me echt aanspreekt! Dus....ik schreef me in!

Het leuke van het meedoen aan dit initiatief vind ik dat ...
  1. ik het samen met anderen doe. De organisatie achter het initiatief stuurt  elke week een mail met tips en ideeën. Een leuk steuntje in de rug. 
  2. ik zelf m'n eigen grens bedenk van wat ik wel nieuw koop deze maand; in mijn geval koop ik wel nieuw deze maand: boodschappen (eten, drinken, verzorgingsproducten) en verjaardagscadeautjes. Verder ga ik voor aankopen die echt nodig zijn eerst op zoek naar tweedehands.
  3. ik zin krijg om spullen in ons huis opnieuw te ontdekken.
  4. het me stimuleert om creatief te zijn. 
  5. ik spullen die ik echt niet meer gebruik en overbodig vind weg kan geven of kan verkopen. Zo maak ik een ander hopelijk weer blij. (Voor wie graag een nieuw boek ontvangt, aan het einde bied ik je er graag 1 gratis aan).

De mensen die me een beetje kennen weten dat ik dol ben op rommelmarkten, kringloopwinkels, marktplaats, tweedehands kledingwinkeltjes etc. 


Ook Peerby (het online netwerk om spullen in de buurt uit te lenen of zelf te lenen) heeft mij als lid sinds ruim 2 jaar. 
Deze uitdaging zou dus appeltje-eitje voor me kunnen zijn.
Met de nadruk op kunnen. Of dat ook zo is moet nog blijken.
Na een week ben ik toch al tegen wat dingen aangelopen. 

Zo is het voor de verkoopbaarheid van mijn appartement echt handig om het balkon te vervangen. Natuurlijk ben ik meteen op zoek gegaan naar tweedehands materiaal maar wat ik zoek is niet voor handen. Je voelt 'm al aankopen; juist ja, ik bestelde toch nieuw materiaal. 

En na een week meedoen word ik me bewust dat ik regelmatig in de pauze de Kruidvat inloop om bijvoorbeeld luiers te kopen. Dan moet ik mezelf echt helpen herinneren dat ik andere 'overbodige' zaken laat liggen. 

Kortom; dat appeltje-eitje verhaal is het na een week al niet. Een leuke uitdaging voor de rest van de maand wel. 

Voor nu sluit ik af met een weggevertje.
Wie kan ik blij maken met dit boek? Ik kreeg het met liefde en nu geef ik hem met liefde door. Heb je interesse dan hoor ik graag van je.

wie o wie maak ik hier blij mee?Johanneke_is_vrij

Geen opmerkingen: