donderdag 18 januari 2018

This girl is on fire

Halverwege 2017 ging letterlijk bij mij het licht uit.
Ik kon nauwelijks nog prikkels verdragen! Echt, ik kan het niet goed uitleggen maar elk geluid, elke vraag, elke visuele prikkel was me teveel. Ik wilde maar 1 ding: rust! In mijn hoofd, in mijn lijf, in mijn oren, in mijn ogen, in alles!

Ik besloot om de stekker zo ongeveer uit alle stopcontacten te trekken die ik in gebruik had. Het voelde of ik geen andere keuze had op dat moment dan de keuze om goed voor mezelf te gaan zorgen. Over hoe dat allemaal ging, gaat en hoe uitdagend dat af en toe is kan ik heel veel blogs schrijven. Dat doe ik (nu) niet.

Ik wil nu vooral delen dat ik besloten heb om mezelf te ontslaan van allerlei dingen die ik van mezelf moet en vooral te gaan voor datgene waar ik van hou en wat ik belangrijk vind! En ik hou van verbinding met en ontwikkeling van mezelf en andere mensen. Hoe bevrijdend!

Al sinds ik me kan herinneren ben ik altijd oprecht nieuwsgierig naar wat mensen bezig houdt. Als klein meisje maakte ik al snel en vlot contact met mensen en stelde ik honderd en ÊÊn vragen om te weten wat mensen deden en vooral ook waarom.  

Ik studeerde Culturele Antropologie en Sociologie van het niet westen (volkenkunde). Een studie waarin ik mijn nieuwsgierigheid kwijt kon naar hoe andere mensen leefden en met elkaar omgingen. Het vergrootte letterlijk en figuurlijk mijn wereld.  Later volgde ik de Practicioner en Master NLP opleiding waarin ik leerde om  gesprekspartners te begeleiden bij hulpvragen en het realiseren van geformuleerde outcome en het realiseren van meer keuzemogelijkheden. 

De oprechte interesse in mezelf en anderen, de zoektocht naar verbinding en ontwikkeling maken me blij. Hiervan gaat mijn hart sneller kloppen. En dus ga ik dit jaar ervaren hoe het is om mijn eigen baas te zijn en te doen waar ik van houd; mijzelf en anderen inspireren en begeleiden in het maken van eigen keuzes, de zoektocht naar meer fun en levenskracht en verbinding.

This girl is on fire 💜💜💜💜


Geen opmerkingen: