vrijdag 25 september 2015

Hanoi ontdekkenEerlijk is eerlijk; Hanoi met peuter vond ik best af en toe een uitdaging.
Onze eerste twee vakantiedagen en onze laatste vakantiedag verkenden we Hanoi tussen de slaapjes door. Het is een drukke stad met scooters, scooters, taxi's, scooters en nog eens scooters. Ok, de jetlag zal het gevoel van het drukke verkeer vast versterkt hebben. En we hebben al best meerdere van dit soort steden bezocht. Toen nog met z'n tweeën. Nu met L. erbij was het toch net ff anders. 

We wandelden door straatjes met tal van winkeltjes, eettentjes, kantoortjes etc. Naast lekker eten en drinken vonden we onderstaande activiteiten alle drie leuk om te doen!

1. Thang Lung Waterpuppet theater
We genoten samen van een voorstelling in het waterpoppentheater van Hanoi. Voor kleine kinderen echt geweldig! Het is prachtig om te zien hoe schitterende poppen door het water dansen en bewegen. Soms zelfs met vuurwerk! En L. vond het live orkest en de zangeressen ook echt heel interessant.
Het verhaal was voor ons als volwassenen niet altijd even goed te volgen (we kwamen er pas later achter dat je een folder mee kunt nemen om het verhaal te lezen) maar dat mocht de pret niet drukken. We genoten alle drie! De poppen zijn gesneden uit waterbestendig hout en zijn in lichte kleuren beschilderd.
En heel bijzonder om na afloop de spelers achter een bamboe gordijn vandaan te zien komen, tot hun middel in het water.

kijkje achter de schermen van een waterpoppentheater

2. Tochtje met de fietstaxi door de stad

We belandden min of meer uit 'nood' in deze fietstaxi omdat er geen taxi te vinden was in de drukte rondom independence day in Hanoi.
De snelste manier om terug te gaan naar het hotel bleek met een fietstaxi.
Een leuk avontuur samen. Onderweg botsten we met een scooter, niemand gewond en hop zo weer door. L. vond het eerst een beetje spannend. Naarmate de rit vorderde kreeg ie er steeds meer lol in en na 10 minuten zaten we luid zingend in de fietstaxi. Een leuke manier om een indruk van de stad te krijgen en heel knus om zo samen opgevouwen te zitten ;-). Met een flinke fooi voor de dappere fietser kwamen we veilig aan bij ons hotel.  


3. Lunchen met uitzicht op het Hoan Kiem meer
Dit meer ligt in het hart van Hanoi.
We genoten vanaf een cafeetje op 4 hoog van het uitzicht op het meer en de stad en van lekker eten en drinken. L. genoot van een heerlijke verse watermeloensap, meegenomen boekjes en Nijntje in Azië op de Ipad.
4. Van Mieu: tempel van de literatuur
Dit is het oudste bouwwerk van Hanoi en het is prachtig. 
Allereerst kun je er heerlijk wandelen. Dus voor L. ook erg toegankelijk en heerlijk om te rennen, klimmen etc. Je wandelt door binnenplaatsen, onder poortjes door, trapjes op en af en in het midden ligt de tempel van Confucius.
Aan het einde van het complex staat een grote trom en daar tegenover de klokkentoren. In 1 van de gebouwen werd traditionele muziek gespeeld. Erg leuk weer voor L. Die mocht zelfs even meespelen en vond dat erg interessant. Ook plassen stampen was een favoriete bezigheid hier ;-)
En voor ons was het complex, gebouwd ter ere van de Chinese filosoof Confucius, prachtig om te bezichtigen.


Ondanks de drukte is het dus echt leuk om Hanoi te verkennen met peuter. 

Ben je nieuwsgierig naar wat je in Tam Coc (Ninh Binh) en omgeving met je peuter kunt doen? Kijk dan hier.

Inpaktips voor Vietnam met een peuter vind je hier.Johanneke_is_vrij

Geen opmerkingen: