zondag 20 september 2015

3 highlights van onze Vietnam reis met peuter

We zijn weer thuis na bijna 3 weken Vietnam.
Wat hebben we genoten alle drie!
De wasmachine draait volle toeren, de spullen worden weer opgeruimd en de korte broeken kunnen weer in de kast.

In de afgelopen drie weken hebben we zo veel schitterende dingen gezien, meegemaakt, indrukken opgedaan. Dat is niet in 1 post te vatten. 
Ik heb het idee opgevat om de komende tijd op verschillende momenten wat blogposts over onze reis te schrijven en jullie mee te laten genieten van een aantal dingen die we zagen en meemaakten.

In deze post enkele schitterende plekken die we bezochten. 

1. Bai tu long bay - Noord Vietnam

Deze prachtige baai is minder beroemd dan Halong Bay, maar biedt een spectaculaire aanblik en is (voor wat we vernomen hebben) minder druk van Halong Bay. In de baai vaar je langs honderden kartformaties, vele eilandjes en een adembenemend uitzicht. We reden in ongeveer vier uur van Hanoi naar hier in een luxe mini bus.

Donderdagmiddag stapten we aan boord van de Dragon Legend. Een fantastische junk met een droomuitzicht vanuit de hut en vanuit ons bad!
En op het dek was een klein zwembadje. Ideaal als je met een peutertje rondreist. Voor de kano was onze kleine wereldreiziger nog iets te klein dus vermaakten wij ons in het heerlijke zwembadje met spectaculair uitzicht!!


Bai tu long
We genoten heerlijk van het uitzicht en het zwembad
Na het zwemmen even bijkomen en genieten van het uitzicht samen
In het reisdagboekje van L. schreef ik: "Het is werkelijk schitterend! Papa en mama genieten van het mooie landschap en ons drie samen. Jij geniet van ons drie, zwemmen, badderen, klimmen en klauteren en als klap op de vuurpijl een speciaal voor jou gemaakte pannenkoek! Je smulde!!"

2. Mai Chau Vallei - Noord Vietnam

140 Km Zuidwaarts van Hanoi licht deze schitterende en vruchtbare vallei. Omringd door de uitlopers van het Truong Songebergte.
Dit is een prachtig gebied met rijstvelden en tal van dorpjes bestaande uit houten paalwoningen.

We verbleven hier drie nachten en genoten van de vriendelijkheid van de bevolking, de prachtige rijstvelden, de kleine dorpjes en ons geweldige verblijf met verkoelend zwembad!
Onvergetelijk dit prachtige stukje Vietnam.

Binnen een half uur wist de staff van ons verblijf een scooterzitje te regelen die ook op de fiets kon worden gezet. Ok, niet veilig volgens de Nederlandse maatstaven, maar hier voldeed het prima en zoonlief genoot van de fietstochtjes! En de kinderen uit het dorp kwamen aan het einde van de middag om met ons zoontje te spelen en zijn witte huid en haar te bekijken. 

Vader en zoon genietend op de fiets na een zwempartij

Klap eens in je handjes blij blij blij
  
Een erf tijdens onze fietstocht door de dorpjes

Fietsen tussen de rijstvelden door. Puur genieten!

 3. Tam Coc - Noord Vietnam

Ongeveer 100 km ten zuiden van Hanoi ligt het kleine plaatsje Tam Coc. Het plaatsje zelf vonden we niet veel voorstellen en erg ingesteld op toeristen.  De omgeving was des te mooier! Hier zagen we weer prachtige karstformaties. Dit keer niet in de zee zoals in Bai tu Long Bay, maar tussen de prachtige rijstvelden!

Met een roeibootje vaarden we door dit prachtige gebied!
We voeren onder drie langgerekte grotten door en zagen prachtige vogels en vissen. We vonden het prachtig. En L. ook. De tocht duurde een uur en geen moment verveelde hij zich! 


In Tam Coc bezochten we nog een aantal plekken die we echt de moeite waard vonden om te bekijken. Kijk hier als je er meer over wilt weten.

Tot slot
Het peuter reisdagboekje dat ik maakte vulde ik elke dag trouw in en is een heel mooi naslagwerk en herinnering voor later geworden!

Ben je benieuwd hoe Hanoi met peuter is: check ik out here!

Zoek je tips voor wat je mee moet nemen als je met een peuter naar Vietnam gaat? Dan vind je hier meer informatie.

Prachtige vogel op een visnet 
Roeister en bloemenverkoopster onderweg
Johanneke_is_vrij  

2 opmerkingen:

Carla zei

Supermooi Jo! En heel leuk geschreven. Wat zal jullie mannetje blij zijn met z'n reisdsgboek wanneer hij het zelf kan lezen :-)

This makes Jo happy zei

Dank Car en ik hoop ook dat ie het later echt leuk vindt!:-) Mooie herinneringen :-)