zaterdag 1 augustus 2015

Bloggen en schrijfkriebels

Zaterdagmiddag. Zoonlief slaapt, manlief is de hort op. Tijd om te genieten van het lezen van Blogs! Lekker de Ipad op schoot. Bloglovin erbij en yes: 8 nieuwe feeds van de bloggers die ik volg. Die ga ik eerst lezen. Pure ontspanning en plezier voor mij. 


Dan begint het verslavende doorklikken naar andere blogs, het zoeken naar leuke verhalen en het genieten van die paar minuten waarin ik meegezogen word in de wereld van een ander. Een wereld die soms herkenbaar is van vroeger, soms van nu en soms de "I wish wereld" voor mij omvat. Heerlijk vind ik het, dat lezen en zoeken en vinden. 

Na het online rondstruinen naar aansprekende verhalen komen mijn eigen schrijfkriebels naar boven.
Ik vraag me af waar dat toch vandaan komt, mijn lol in het schrijven.
En terwijl ik er over nadenk herinner ik me dat ik het als klein meisje al leuk vond om te schrijven. Als de juf op de lagere school aankondigde dat we een opstel gingen schrijven, hoorde ik menig klasgenootje al puffen en steunen. Ik niet. Ik werd er juist blij van! Een nieuwe opdracht om te schrijven, heerlijk mijn fantasie de vrije loop en herinneringen ophalen om vervolgens in eigen woorden op papier te zetten. 

Zouden ze er nog zijn? Mijn 'opstellen' van vroeger? Wie weet kan ik eens op de zolder bij m'n vader rond gaan struinen.

Nu geen opstel-opdracht van de juf, maar blij en gelukkig dat ik mijn oude passie weer terug heb gevonden. En blij dat ik zo ontzettend veel lol aan het bloggen beleef. Genieten dus hier. 

Ik ben benieuwd naar wat jij vroeger als kind heel leuk vond om te doen. En doe je het nog? 

Johanneke_is_vrij

2 opmerkingen:

Monica Gullesen Hansen zei

Hi there. Off course you can link me telling about the Zipperpurse. Nothing makes me happier :) Can't wait to see what you have made.

This makes Jo happy zei

Great Monica, thank you! I just posted it ;-)