dinsdag 3 november 2015

Tam Coc - Vietnam

Eerder blogde ik al eens over Tam Coc in Vietnam.
Het plaatsje zelf maakte ons weinig enthousiast. We bezochten het puur vanwege de prachtige kartsbergen die daar in het landschap te zien zijn tussen de mooie rijstvelden en prachtige waterpartijen met waterlelies. 
Schitterend!

Gelukkig vonden we na wat zoekwerk nog een aantal leuke plekken in de buurt. 
Allereerst is het echt een aanrader om te fietsen in de omgeving. Het is relatief rustig op de wegen en de omgeving is prachtig zodra je uit het dorpje fietst (niet richting Ninh Binh, de stad er vlakbij, maar richting de ecolodges aan de andere kant van het plaatsje). Je fietst tussen de rijstvelden en dorpjes door.
Wil je fietsen met een kindje achterop? Vraag dan gerust rond voor een kinderzitje. Ons verblijf regelde er 1 in no-time! Een broekriem deed wonderen als vastzet-middel. Een badmat fungeerde als kussentje.Wij fietsten naar National Park Cuc Phuong
Dit park herbergt een prachtig stuk regenwoud. Op de weg er naartoe bood dat een schitterend uitzicht. Het park zelf is mooi aangelegd en bestaat uit tuinen, vijvers, grotten, vogelspotplekken, boomgaarden en we troffen er voor het eerst een buitenspeeltuin aan!
Wil je het park goed bekijken en grotten van binnen bekijken dan is het aan te raden om in de ochtend te vertrekken om zo voldoende tijd uit te trekken. En zo het heetst van de dag te mijden.

spelen in Cuc Phuong


Ook mooi om te bezoeken als je in Tam Coc bent is de Bich Dong Pagode
Een hele oude pagode gemaakt onder leiding van 2 boeddhistische monniken. Prachtig gelegen in een berg. Via een klein bruggetje (met naast je in het water schitterende waterlelies) loop je onder een oude poort door en betreedt zo het tempelcomplex (niet al te groot). Je klimt omhoog via goed begaanbare oude traptreden. Wij, euh pardon mijn lief, deed het met de kleine op de rug; was even pittig door de hitte en gelukkig niet al te hoog. In de grot boven tref je mooie tempels en beelden aan. Verder is er in de buurt van deze pagode niet veel te beleven. Aan de voet staan wat kraampjes met souvenirs en dat was het wel. En o ja, de fietsenparkeerplaats vraagt een kleine bijdrage om je fiets te mogen stallen. Tsja, allerlei wegen leiden naar een beetje geld verdienen.


Bich Dong Pagode

Eten in Tam Coc deden wij dankzij Tripadvisor vanaf dag 2 bij Bamboo Hut.
Heerlijk Vietnamees eten, vriendelijke eigenaar met jong gezin. Leuk voor L. om met de kindjes te spelen en andersom. Echt een aanrader voor jong en oud!


Bamboo Hut


Natuurlijk maakten we ook een schitterende boottocht in Tam Coc. Hier schreef ik eerder al over in deze blogpost.

Tot slot bezochten we Hoa Lu, een keizerstad van lang geleden (omstreeks 1010) zo'n 12 kilometer van Ninh Binh af. Bij aankomst bleek er niet veel meer over te zijn van deze vroeger ongetwijfeld indrukwekkende plek. We wandelden een half uurtje rond en hadden het toen wel bekeken. Persoonlijk vond ik dit niet echt een aanrader.


Hoa Lu


Een plek die we niet bezochten maar die zeker de moeite waard leek is Hang Mua Peak. De trap met 450 treden leek ons iets te pittig met de hitte en met peuter op de rug. Het uitzicht schijnt er spectaculair te zijn. 

Mocht je naar Tam Coc en omgeving gaan: enjoy! Ik ben benieuwd wat jij er van vindt!

Ps: ben je benieuwd hoe onze inpaklijst er uit zag toen we naar Vietnam vertrokken? Check it out here.Johanneke_is_vrij

Geen opmerkingen: