maandag 19 september 2016

Knisper, knisper kleine ster....Knisper, knisper kleine ster
Ik hoor jou al van heel ver....

Je raadt het al. Deze ster is niet zomaar een ster! Het is een knisper ster. Ideaal voor baby'tjes die op ontdekkingstocht gaan en houden van kleine zachte voorwerpen die zachtjes geluid maken.

Ik bedacht dit babyspeeltje een week na de geboorte van ons dochtertje.
Net voor de geboorte had ik anderhalve ster gehaakt, volgens het patroon van Lisanne (Draad en Praat) en het was de bedoeling er een muziekmobiel van te maken. In Lisanne haar boek, waar ik al eerder Bas de bruine beer uit haakte, staat een mooi patroon voor deze ster. Na de geboorte van onze 'ster' bedacht ik opeens een andere bestemming voor de twee sterren. 

Een knisper ster leek me een leuk experiment.
Een klein stappenplan.

Stap 1: Haak de sterren volgens patroon (boek Haak je Happy, van draadenpraat).

Ik koos er voor om 1 ster in 1 kleur te haken (geel katoen) en de andere ster in  4 vrolijke kleuren.Stap 2: Pak een vel bakpapier, trek de ster met een potlood om en knip vervolgens de ster uit het bakpapier.


Stap 3: Speld het bakpapier vast aan de binnenkant van 1 van de sterren. Zorg ervoor dat je spelden aan de buitenkant uitsteken zodat je ze er later makkelijk uit kunt halen (zie stap 5).


Stap 4: Leg de andere ster er op (let goed op welke kant je boven en onder legt) en haak de ster vervolgens rondom met vasten aan elkaar. In de hoeken haak je drie vasten op eenzelfde plek om zo een mooie punt te maken.


Stap 5: Verwijder de spelden uit stap 3 (niet vergeten, anders is de ster niet kindvriendelijk ;-)) en voila: je knisperster is klaar!

Nu heb je een onwijs leuk kraamcadeautje voor een lief baby'tje en je kunt het in elke gewenste kleur maken. Het bakpapier kan tegen water, dus een handwasje overleeft de ster zeker!
1 opmerking:

Lisanne Multem zei

WOW ontzettend gaaf geworden!!! Echt heel tof :) Lieve groetjes Lisanne