donderdag 26 maart 2015

Over paaseitjes haken en bomen om ze in te hangen

Vorige maand was ik op zoek naar een nieuw creatief handwerkje. Pasen is in aantocht. Op de blog van draad en praat vond ik dit leuke patroon om paaseitjes te haken. Ik had nog wat leuke kleuren katoen liggen en startte meteen. Een fijne bezigheid met snel resultaat.
Bij 11 eitjes stopte ik. De volgende uitdaging werd een paastak/ paasboom. Tsja, waar vind je die in februari haha. Ik was te vroeg voor mooie paastakken uit de natuur. De Hema bood uitkomst. Zij verkopen dit leuke kartonnen boompje die prima dienstdeed als mini paasboom. Zoonlief van anderhalf vond hem schitterend (vooral de vogeltjes die je er uit kan halen :-)) en ook ik werd helemaal blij van dit bonte gezelschap!

Nu is het lente. Vandaag diende zich spontaan een bos heuse paastakken aan. Ik kreeg ze voor niets, zette ze in mijn gele vaas die al te lang in de kelder stond. Mijn gehaakte paaseitjes verhuisde ik naar de paastakken en zie hier het resultaat. Ik ben er reuze blij mee. En als ik met mijn neus in de takken duik zie ik dat ie begint te bloeien. Ik ben benieuwd hoe onze dreumes morgenochtend reageert....

En? Heb jij je huis ook opgevrolijkt met paaseieren, takken of iets anders leuks?Johanneke_is_vrij

4 opmerkingen:

Danny Ruijgrok zei


Wat een leuk idee! Ik ga van de week zeker ook mijn huis opleuken met paastakken. De paaseitjes zullen niet handmade worden verwacht ik :).
Alhoewel mijn dochter Maddy haakt op school. Misschien vindt zij dit een leuk project!

San zei

En?? Hoe reageerde jullie dreumes??? :-)

Lisanne Multem zei

Wat staat het leuk!! Heel erg leuk gedaan en leuk om te zien dat mijn patroon gebruikt wordt. Groetjes Lisanne

Johannekeisvrij zei

Die vond het schitterend en loopt er nu steeds naartoe en roept dan blij "ei, ei" :-)