woensdag 17 juni 2015

Lunchpauze ja of nee?Vorig jaar nam ik nauwelijks lunchpauzes. Ik vond dat ik het te druk had en dat het zonde van de tijd was om even naar buiten te gaan. Natuurlijk wilde ik stiekem dolgraag even 'niets', maar ja, dat werk he...dat moest toch echt af!

Het gekke was dat ik er niet eens echt heel bewust bij nadacht welk effect een korte break kan hebben. Tot iemand mij eens vroeg of ik wel pauzeerde en zo ja, wat ik dan deed. "Euh....ik doe het bijna niet en als ik het doe dan efficiënt, boodschappen doen of iets dergelijks".....
Haar tip was: ga het gewoon doen! Je bent veel effectiever en blijer na een half uurtje buitenlucht. 

Ik voelde dat ze helemaal gelijk had en sprak met mezelf af dat ik max 1 werkdag in de week niet van mezelf mocht pauzeren, maar alleen bij 'hoge nood'. De rest van de dagen verdiende sowieso een korte break!

Wat bleek? Ik kreeg letterlijk en figuurlijk meer lucht! 
Heerlijk vind ik het! Ik heb een leuke korte route als favoriet waar ik langs een stukje bollenvelden en water loop en ik heerlijk even tot rust kom. Soms maar 15 minuten. Het effect is fantastisch!

1. Ik krijg frisse lucht :-) Zo fijn als je 100% binnen werkt
2. Ik zie een hele andere omgeving; heerlijk een stukje natuur, andere context
3. Het brengt me op hele andere ideeën. Soms heb ik opeens een oplossing voor iets als ik buiten loop zonder dat ik specifiek over dat onderwerp na loop te denken
4. Ik heb de indruk dat ik net zoveel werk, zo niet meer werk verzet na een korte break dan zonder

Kortom: ik heb de lunchpauze buiten in ere hersteld.
En jij? Lunchpauze ja of nee? 

Hier wat fotootjes van onderweg.....


Johanneke_is_vrij

Geen opmerkingen: